söndag 8 februari 2009

Världens bästa kokospannkakor

Så kryper vi tillbaka, långsamt, upp, där det finns lite ljus och luft igen. Kokospannkakor hjälper till.
1 dl socker och 1,5 dl mjöl, blanda lite med ballongvisp (inga andra vispar duger, tycker jag). Häll i en burk kokosmjölk, 1 dl vatten och två ägg. Rosta lite kokosflingor, typ en halv deciliter eller så, och häll i det också. Blanda till en jämn, fin smet. Stek pannkakorna, med mycket smör.
Pricken över i:et är att ta en dryg deciliter socker, en halv dl vatten och några skvättar limejuice, och hetta upp på en stekpanna tills sockret smält och det blivit lite segare till konsistensen. Funkar som en fantastisk, lite syrlig sirap till plättarna.
Vill man lyxa till det kan man ju bränna av lite bananer och skopa upp vaniljglass. Men det är overkill. Särskilt eftersom jag redan ätit upp allt innan du hunnit fixa glassen ur frysen. Det är min strategi till Beach '09.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar